Edelweisssokken.

edelweisOnlangs kocht ik “Edelweiss” sokken.
Nooit eerder van gehoord. Ze worden geroemd, zo las ik, om hun zachtheid. Wie wil er nu geen zachte sokken aan zijn/haar voeten?

Het lijkt me sterk dat deze sokken van de plant edelweiss gemaakt zijn. Edelweissplanten zijn toch aan het uitsterven, dacht ik. Dat blijkt niet meer het geval te zijn, zo las ik. Na een tijd schaars te zijn geweest (toerisme én gebruikt als een volksmiddeltje tegen maagpijn) zijn er weer volop edelweissplanten in de Alpen (en elders) te vinden. De website van de fabrikant legt uit dat er, bij het produceren van deze sokken “Edelweiss fiber technology” is gebruikt. Wat dat inhoudt, daar kom ik niet echt achter. De stof is als een “edelweiss uit Oostenrijk puur en naturel”
De basis van de stof is , zo las ik, gemaakt van een aftreksel van beukenhout: “de fabricage van pulp is op het gebied van energie, zelfvoorzienend”.
Lenzing ( de fabrikant) “makes it possible to produce the fiber in an environmentally sound way due to the generation of excess energy and the recovery of component parts of the wood” Het is maar dat u het weet!

Nu heb ik dus naast bamboe sokken ook beukenhouten sokken, beide milieubewust geproduceerd en, naar de reclame zegt, zacht voor de voeten.
Dát laatste is waar!! Ik geniet van mijn zachte sokken!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s