“Geciteerd”

Gisteren waaide het hard! Op weg naar de supermarkt werd ik bijna van mijn fiets af geblazen. Iedereen had het in de supermarkt over de storm en of mensen bij code rood wel of niet naar buiten zouden moeten gaan om hun boodschappen te doen.
De manager zei toen: ” Als iedereen voor zichzelf zorgt, wordt er voor iedereen gezorgd”. *)
Ik had deze uitspraak nog nooit gehoord. In het sociale nest waar ik uit kom werd meer geleefd naar: “Zorg voor elkaar” Deze spreuk heeft iets  “waars”, hoewel hij in eerste instantie nogal egoïstisch over komt.

*) Thuis op internet nog maar even gekeken of iemand dit al eens eerder had gezegd. Het blijkt de naam van de master thesis van Jorinde Vernooij te zijn over de individualisering van familierelaties in ruraal China.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s