Zwolsche stoof.

Zwolsche-Stoof-249x390

Een recept uit een blad geknipt ligt te wachten tot het gemaakt gaat worden. Een stoofpotje: de ingrediënten zijn rechttoe rechtaan, behalve één:
1/2 eetlepel Zwolsche Stoof.

Wat is Zwolsche stoof? En waarom heet dit “Zwolsche”stoof? Het intrigeert me dus een en ander nagezocht: Topkok Jonnie Boer (geb.1965 Giethoorn) van het Zwolse sterrenrestaurant De Librije heeft deze kruidenmix ontworpen. Ingrediënten: tomaat, gerookte paprika, ui, kaneel, kruidnagel, zwarte peper, laurier, knoflook, mosterdzaad, piment, korianderzaad, nootmuskaat, anijszaad, komijnzaad, wortelstukjes, cayennepeper en rozenbloemblad. Jonnie Boer is kok en eigenaar van De Librije, zowel van het 5 sterren hotel als het 3 sterren restaurant in Zwolle. Hij ontwierp dit kruidenmengsel dus vandaar de naam Zwolsche stoof Geen eeuwenoud kruidenrecept dat Zwollenaren in hun stoofpotje gebruiken, maar een chefkok die een kruidenmengsel ontworpen heeft.

Dit stoofpotje moest 5 uur pruttelen en de volgende dag pas gegeten worden.
Dus dat deden we.
Het was heerlijk met de bijbehorende knolselderijfrietjes ( ook iets nieuws voor ons)
Of het lekkere door de toevoeging van de Zwolsche stoof kwam weten we niet. Daar zullen we ook nooit achter komen, want we hebben genoeg van dit mengel voor álle toekomstige stoofschotels!!!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s