Aanvullingen op eerdere blogs.

wp dartbordDarts ( 24/12) Voor de liefhebbers: Van 26 t/m 28 januari a.s. wordt de Masters 2018 in Milton Keynes (Eng) gehouden. De 16 topspelers van de wereld zullen daar acte de présence geven. RTL 7 zendt het uit. De Nederlanders Raymond van Barneveld, Benito van de Pas en titelverdediger Michaël van Gerwen doen mee

wp strijdersNiniveh ( 8 januari) Het Rijksmuseum van Oudheden heeft in 2017 een record aantal bezoekers mogen ontvangen. 219.000 personen kwamen, mede door publiekstrekkers als Niniveh, naar Leiden. De directeur spreekt van een TOPJAAR! In 2018 bestaat het museum 200 jaar!

 

 

 

hennaKleurstoffen ( 9 januari)  Deze aanvulling is een heel bijzondere. Het gaat om deze foto: de dame die de handen met henna motieven “beschildert” in Mauritanië. De naam van deze dame is Aminetou  Mint El Moctar. Zij, zo hoorde ik nu, is in 2015  als eerste  Mauritaanse vrouw ooit genomineerd geweest voor de Nobelprijs voor de vrede. Zij is voorzitster van de vereniging van vrouwelijke hoofden van families in Mauritanië (AMFCF) en pleit al jaren voor de mensenrechten in haar land. Zij zet zich in voor hulp aan minderjarige meisjes die als hulp in de huishouding worden ge(mis)bruikt door rijke families én voor vrouwen en meisjes die het slachtoffer zijn van huiselijk geweld of verkrachting. Ze heeft verschillende onderscheidingen gekregen onder andere in Frankrijk en Amerika. Een foto van een bijzondere vrouw, die vele vaardigheden heeft, waaronder óók het henna beschilderen van handen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s