Darts op t.v.

wp dartbord

Voor de meeste sporten op t.v. heb ik niet het geduld om te kijken. In Engeland keek ik vroeger wél, samen met mijn broer op de bank, naar golf en darten. In Nederland waren die sporten maar zelden op t.v. te zien. Darten al helemaal niet omdat er geen Nederlandse darters op dat niveau speelden. Dat veranderde in 1993 toen Barney (Raymond van Barneveld) meedeed aan het Embassy Wereldkampioenschap Hij won zijn eerste rondepartij en werd daarmee de eerste Nederlander die een wedstrijd op het Lakesidepodium had gewonnen; er zouden nog vele volgen.

Het prijzengeld voor de darters is niet mis; dit jaar wordt er totaal 1,8 miljoen aan de darters uitgekeerd. De winnaar van het toernooi krijgt daarvan 400.000 pond.
Vanaf 14 december tot en met 1 januari wordt weer het PDC Wereldkampioenschap darts in Londen (Alexandra Palace) gehouden.
Met de kerst gaan alle darters “naar huis” maar op woensdag 27 december begint het weer; vanaf dan tot en met de finale iedere avond uitzending (RTL 7) mét deelnemende Nederlanders!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s