Leer/werkplek.

Er zijn in verschillende plaatsen restaurants, lunch- en/of tearooms waar lichamelijk en/of geestelijk gehandicapten werken.

Vandaag was ik in een Theehuis op een bosrijk terrein waar ook een mythylschool is gehuisvest. Leerlingen van de school kunnen in het theehuis een leerwerkplek krijgen en worden daar ook begeleid.
Er was een publicatie geweest over een proeflunch. We werden bediend door een verlegen jong meisje. We vroegen naar de proeflunch. Ze had een beetje moeite met het opnoemen van wat de broodjes precies bevatten en moest zo nu en dan op haar spiekbriefje kijken.  Een van de broodjes heette MARC “genoemd naar die man daar” vertelde onze serveerster en ze wees op een man achter de toonbank, die lachend knikte. We namen allebei “een Marc”. Het bleek om een “Japans” broodje te gaan met zalm, zeewier, wasabi en dikgemaakte soja. Een proef die wat mij betreft heel goed geslaagd was. Heerlijk. Het meisje was verlegen, en wist niet alles, was wel vriendelijk en behulpzaam. Toen ik haar een compliment maakte, keek ze verlegen naar beneden.

Afrekenen hoefden we alleen de koffie en de melk die we bij de lunch genuttigd hadden. De publicatie was duidelijk bedoeld om onbekende klanten, te laten zien dat dit theehuis bestaat en dat het er goed toeven is. Wat mij betreft is dat helemaal gelukt. Ik ga er vast nog eens terug.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s