Cine + : (Dr) Knock

In diverse bioscopen in dorpen en steden is Kinepolis Cine+

De wervende tekst hiervoor is: Een heerlijke filmmiddag voor iedereen die de 50 nadert of ouder is maar zich nog jong van geest voelt en graag naar de film gaat. Een gedeelte van het jaar (sept t/m juni) wordt er elke maand, één middag een film gedraaid. Een programma van welke films er draaien is, bij de bioscopen die meedoen, af te halen.

Met vrienden ga ik 1x in de maand naar een film die we, de eerlijkheid gebied ons dit te zeggen, nooit zelf uitgekozen zouden hebben. Het leuke ervan is dat je films ziet van een genre die je anders nooit zou zien. Ik ben nog maar één keer in de pauze weggelopen omdat die film ECHT ( in mijn ogen) de tijd van het kijken niet waard was. Eén keer per seizoen draait er een verrassingsfilm. Je hebt, als bezoeker, dan helemaal geen idee welke film je gaat zien. Vandaag was zo’n middag. De film bleek Dr.Knock, geregisseerd door Lorraine Lévy en waarin Omar Sy, Ana Girardot en Alex Lutz  de hoofdrollen spelen, te zijn. Het is een Frans verhaal over een gokker,  die om van zijn schuldeisers af te komen aan boord van een schip aanmonstert: als scheepsarts! Hij wordt door deze reis zo “gegrepen” door de geneeskunst, dat hij eenmaal aankomend in Marseille, geneeskunde gaat studeren en, met diploma op zak, als huisarts in een klein plaatsje tegen de Zwitserse grens gaat praktiseren. De mensen daar zijn erg gezond, maar daar weet deze arts wel wat op. Ook (een klein beetje) romantiek steekt de kop op als de dokter verliefd wordt op een meisje dat op een boerderij helpt.
Geen hoogvlieger deze verrassingsfilm, maar wel leuk voor een middagje bioscoop, waar overigens de koffie/thee  mét koekje in de pauze bij de bioscoopprijs inbegrepen zit. Vanaf 14 december in de bioscopen te zien:  (dr) Knock

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s